Prachtige fotografie safari in Zambia

24 jul 2024 - 3 aug 2024

Ontdek de rijke natuur in South Luagwa National Park

Fotosafari Zambia in het Nationale Park South Luangwa

Spectaculaire fotosafari in South Luangwa National Park van 24 juli - t/m 3 augustus 2024

In juli en begin augustus  2024 organiseer ik weer een unieke fotosafari in samenwerking met Track & Trail Rivercamp in Zambia aan de rand van het prachtige South Luangwa National Park. Wij zitten daar in een fantastische lodge die aan dw Luangwa River ligt ligt waar je dagelijks nijlpaarden, olifanten, krokodillen en allerlei vogels ziet. Wij gaan in totaal 17 fantastische safari's doen inclusief avond safari's. Zelf ben ik al vijf keer met groepen hier in Zambia geweest en de reizen waren allemaal zeer succesvol en de cursisten hebben fantastisch beeld kunnen maken. De auto's van Track&Trail zijn speciaal ingericht voor fotografie. Wij maken er een onvergetelijke fotosafari van.

De lodge en accomodaties zijn heel goed en smaakvol ingericht en er is een zwembad. Verder is de keuken van hoog niveau en krijgen wij verrukkelijke maaltijden opgediend.

Oase van wild

Het South Luangwa NP is een oase voor wild. Het is een van de beste plekken in Afrika voor luipaarden die wij eigenlijk dagelijks zien en verder is er een goede leeuwenpopulatie, hyena's en kans op wilde honden. Verder leeft er een keur aan antilopensoorten, olifanten, giraffen, buffels, nijlpaarden en krokodillen. De rijkdom aan vogelsoorten is enorm en komt ruim boven de 350 soorten. South Luangwa heeft nog een echt goed werkend ecosysteem waarin gras eters en roofdieren in balans met elkaar leven. Niet voor niets heeft de BBC en National Geographic hier fantastische reportages gemaakt van een leeuwenfamilie en jagende luipaarden omdat dit een van de laatste onbedorven natuurgebieden van Afrika is.

Doordat wij te maken hebben met een rivierengebied, zijn er uiterwaarden, rivieroevers en greppels waar luipaarden zich graag schuil houden. Het landschap in het park is veelzijdig en heel fraai met o.a. bossavanne en open stukken en absoluut fotogeniek.

Fotosafari van hoge kwaliteit

De fotografische begeleiding is essentieel tijdens deze reis. Onder begeleiding van gids Peter Geraerdts die het gebied zeer goed kent, komen wij op de meest fotogenieke plekken. Mijn technische ondersteuning en ervaring op fotografisch gebied completeert het geheel. Wij letten op het gedrag van de dieren, wachten op de beste fotomomenten en nemen de tijd wat resulteert in fantastische foto's.

De open auto waarin wij rijden is helemaal toegerust met steunen voor beanbags en optimaal voor fotografie. Elke dag hebben wij twee fotosafari's van 6.00 uur tot 10.30 uur en van 15.30 uur tot 20.00 uur. Daarin is de nachtsafari ook in opgenomen. Zeer spectaculair voor luipaarden, genetkatten, uilen en vele andere dieren van de nacht.

Track & Trail Rivercamp

De prachtige accommodaties liggen in een fraai kamp waar olifanten, bushbocks, bavianen en vervet monkeys vaste gasten zijn. Er is een heel goed restaurant en wij krijgen dagelijks een drie gangen menu van hoge kwaliteit.

Groepsgrootte

De groep is maximaal 6 personen groot per auto zodat iedereen voldoende ruimte heeft om te fotograferen en zijn apparatuur neer te leggen.

Reisdatum

De periode van de reis is van 24 juli – 3 Augustus 2024  en het vertrek is bij voorkeur vanaf Schiphol.

Reissom

De prijs is op aanvraag en is voor wat u gaat zien en fotograferen absoluut scherp als je dit vergelijkt met andere top Safari locaties in Afrika. Voor meer informatie: info@stevenruiter-photography.nl  

Deze workshop kost

De prijs is op aanvraag en is absoluut scherp als u dit vergelijkt met andere toplocaties in Afrika. Bij de prijs is de binnenlandse retour vlucht inbegrepen en logies, diner, lunch, ontbijt, safari's en begeleiding. Voor info mail: info@stevenruiter-photography.nl

Fotogalerij

Aanmelden

Wilt u zich inschrijven voor deze workshop of wilt u misschien meer informatie ontvangen? Vul het formulier in en verstuur deze. Steven zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Lukt het aanmelden niet?
U kunt zich ook inschrijven door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl. Vermeld in uw bericht om welke workshop en datum het gaat. U ontvangt een bevestiging zodra uw aanmelding is verwerkt.

Velden aangegeven met een asterix (*) zijn verplicht.