Workshops, cursussen en begeleide fotoreizen

Workshops en fotocursussen Natuurfotografie van professioneel natuurfotograaf Steven Ruiter onderscheiden zich doordat hij cursisten praktijkgericht en effectief leert fotograferen. Ruim 30 jaar ervaring in doceren en natuurfotografie, zorgen ervoor dat de workshops, cursussen en door hem georganiseerde fotoreizen inhoudelijk goed in elkaar zitten. Hij begeleidt iedere cursist individueel en vakkundig op zijn of haar niveau. Verder zijn veelzijdigheid en het creëren van uitstekende fotosituaties vaste ingrediënten in de workshops van Steven Ruiter. 

Naast het ambassadeurschap van Canon NL op het gebied van natuurfotografie, heeft Steven Ruiter een biologische achtergrond. Hij maakt tijdens de cursussen gebruik van zijn jarenlange ervaring met het fotograferen van zowel dieren als landschappen waarin zij leven. Ruiter gaat daarom niet alleen in op de registratie van het onderwerp, maar hij geeft de cursist extra handvaten om de foto's op een hoger artistiek niveau te brengen. 

Behalve dat hij fotocurssen en workshops natuurfotografie geeft in Nederland, heeft Steven Ruiter veel ervaring in het organiseren en begeleiden van fotosafari's naar het buitenland. Zoals naar Polen, Finland, Zambia, India en Oeganda. 

Deze reizen verlopen zeer succesvol omdat Steven 'op locatie' over uitstekende contacten en een goed netwerk van gidsen beschikt. Hierdoor halen de fotosafari's iedere keer weer een hoog niveau. Cursisten zijn de afgelopen jaren met prachtig materiaal thuisgekomen.

In Stevens portofolio's van Zambia, Oeganda en India is goed te zien wat voor een verscheidenheid aan onderwerpen er zoal gefotografeerd kan worden.