Poolse Karpaten bruine beer en wolf

Het is niet meer mogelijk om op deze workshop in te schrijven!

Fotoreis beren en wolven in de Karpaten van 29 juni t/m 7 juli 2021

Fotoreis naar de Poolse Karpaten voor beren wolven en schreeuwarend 20  t/m 27 juni

Tijdens deze spectaculaire reis gaan wij naar de Poolse Karpaten waar een goede wolven en berenpopulatie leeft. Wij gaan met een groep van 5-6 fotografen een we hebben uitstekende accommodaties met douche. Het wordt alleen wel een heel speciale reis waar je echt geduld moet hebben en vroeg uit de veren moet! Dus een fototrip echte liefhebbers!

Vanuit schuilhutten gaan wij 3-4 dagen de beren, wolven,  schreeuwarend en raven proberen te fotograferen. Omdat ik er al eerder geweest ben, zijn de foto's op de website een referentie hoe je de dieren voor de lens kan krijgen.

Houd er alleen rekening mee dat het wilde dieren zijn en dat zij zelf uitmaken wanneer ze willen komen, maar mijn ervaring is dat de maanden juni en juli heel goede kansen hebben. 

Dat geldt ook voor de zeldzame schreeuwarend die je haast nergens in Europa kunt fotograferen. Hier is hij algemeen en komt eigenlijk dagelijks. We gaan ook een dag bij de San rivier zitten waar een heel goede oversteekplaats is voor wisenten, edelherten, bruine beren en met geluk wolven. Verder kun je langs de rivierbossen prachtige planten en vlinders fotograferen en vlakbij ons kamp zitten ongevaarlijke esculaap slangen die heel goed te fotograferen zijn.

Verder is het een fantastisch middelgebergte gebied waar van alles leeft in deze bossen zoals steenarend, vos, wilde kat, lynx en ree. Het is een van de laatste onverstoorde ecosystemen van de wereld. Heel bijzonder zijn ook de grote bloemenweiden met een rijke flora en insectenwereld.

De reis en reissom

Wij rijden met verschillende auto's naar dit gebied en doen dat in twee dagen met een overnachting in een keurig Pools hotel. Dat is elk jaar prima gegaan en heel goed te doen. De wegen zijn uitstekend, dus dat is geen enkel beletsel.

De prijs zal jullie zeker meevallen en mail mij voor meer informatie. 

Deze workshop kost

De prijs zal u beslist meevallen, maar is op aanvraag.

Fotogalerij

Aanmelden

Wilt u zich inschrijven voor deze workshop of wilt u misschien meer informatie ontvangen? Vul het formulier in en verstuur deze. Steven zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Lukt het aanmelden niet?
U kunt zich ook inschrijven door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl. Vermeld in uw bericht om welke workshop en datum het gaat. U ontvangt een bevestiging zodra uw aanmelding is verwerkt.

Velden aangegeven met een asterix (*) zijn verplicht.