Fotoreis Pantanal en Mato grosso in Brazilie met jaguar, ocelot, harpij arend en nog veel meer!

5 jun 2023 - 19 jun 2023

Fotoreis Pantanal Braziliƫ

Fotosafari Pantal Brazilië

Fotoreis Pantanal en Mato Grosso  in Brazilië 5 t/m 19 juni 2023 

De Pantanal is het grootste moerasgebied van de wereld (zo’n 190.000 KM2). Dit jaar organiseer ik weer een reis naar dit fantastische gebied.  De reden hiervoor is dat ik in 2018 en 2019 een werkelijk geweldige reis heb gehad met de organisatie South Wild die ik helemaal op maat voor de serieuze natuurfotograaf heb samengesteld. Net zoals in 2019 zit een tocht door de jungle naar de harpij arend er ook bij.

Prima georganiseerde reis

De reis is uitstekend georganiseerd en we worden vanaf het vliegveld in Quaba begeleid door een gids en gehaald en gebracht. Alles is zeer goed georganiseerd.

De lodges zijn uitstekend en het eten is prima.

In de reis zijn de high lights van de Pantanal opgenomen en wij bezoeken verschillende landschappelijke gebieden waar we specifieke vogels en zoogdieren gaan zien met als klapstuk voor de laatste dagen de jaguar! De laatste zes dagen van de trip varen wij dagelijks en dat is de beste manier om allerlei vogelsoorten en zoogdieren goed voor de lens te krijgen. In Mato Grosso gaan we naar een territorium van de harpij. De vogels zijn enorm honkvast en goed te zien. Zie hiervoor de foto's.

 

Zeer veel diersoorten en fantastische landschappen

Tijdens deze reis gaan we zeer veel vogelsoorten, zoogdieren en reptielen fotograferen.

Dankzij de langdurige bescherming zijn de diersoorten goed te benaderen, inclusief de jaguar die je nergens in Zuid-Amerika zomaar zult zien en dit is echt uniek(zie de foto’s).

Deze kat wordt elders in Zuid-Amerika serieus bedreigd door vervolging en ontbossong en in de Pantanal is zijn aantal flink toegenomen. Dat geldt ook voor de reuzenotter, ocelot, Hyacint Ara, jaribu, tapir, reuzen miereneter en nog vele andere soorten.

De harpij is een apart gedeelte van de reis. Daar gaan wij ook jungle soorten zien zoals verschillende ara's en er is een goede kans op apensoorten.

Verder gaan we zeer fraaie landschappen fotograferen(savanne, rivierbossen, moerassen enz)

 

Groepsreis blijft relatief betaalbaar

Omdat het een groepsreis gaat worden, blijft deze relatief betaalbaar en scheelt dat enorm t.o.v. een individuele reis in het dure Brazilië.

Omdat dit een op maat gemaakte reis is met professionele begeleiding en zeer goede fotokansen is deze niet te vergelijken met een doorsnee reis naar de Pantanal en is daardoor ook duurder maar zeker betaalbaar als we naar Afrikaanse bestemmingen kijken.

 

Duur van de reis en voordeel groepsreis

De 14 daagse reis gaat naar de meest aanspreken de gebieden van de Pantanal en doen verschillende gebieden aan waar wij ook specifieke soorten kunnen fotograferen.

De reis is echt lang genoeg om zal een enorme indruk achter laten.

 

Prijs op aanvraag

Info@stevenruiter-photography.nl

 

 

Lukt het aanmelden niet?

Je kunt je ook inschrijven door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl vermeld dan in je bericht om welke workshop en datum het gaat. Je ontvangt een bevestiging zodra je aanmelding is verwerkt. 

Fotogalerij

Aanmelden

Wilt u zich inschrijven voor deze workshop of wilt u misschien meer informatie ontvangen? Vul het formulier in en verstuur deze. Steven zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Lukt het aanmelden niet?
U kunt zich ook inschrijven door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl. Vermeld in uw bericht om welke workshop en datum het gaat. U ontvangt een bevestiging zodra uw aanmelding is verwerkt.

Velden aangegeven met een asterix (*) zijn verplicht.