Tijgersafari 2 tm 12 mei 2022

2 mei 2022 - 12 mei 2022

Fotosafari Bengaalse tijger en andere diersoorten

2 mei- 12 mei 2022 - 2021 

Na voorgaande succesvolle reizen organiseer ik weer een fantastische tijger fotosafari. Het zien van een wilde Bengaalse tijger in zijn natuurlijke biotoop is één van de mooiste natuur belevenissen die je kan overkomen. In Bandhavgarh is er zo'n grote dichtheid waardoor er vaak tijgers gezien worden. Afgelopen reizen in april en mei hebben wij bijna dagelijks tijgers voor de lens gehad. Daarnaast zien wij een grote verscheidenheid aan diersoorten en vogels die in de Indiase jungle leven.

Goede chauffeur en gidsen

Wij maken gebruik van de beste gidsen en chauffeur die ook voor de BBC en Nat Geo cineasten rijdt. Deze mensen zijn zeer goede trackers en zorgen ervoor dat onze fotokansen heel goed worden. Uiteraard blijft het natuur, maar tijdens elke reis krijgen wij fantastische kansen! 

Ons team van chauffeurs en gidsen is bepalend voor het succes. Deze mensen zijn heel goed en de foto's zijn een indicatie van wat je voor de lens kunt krijgen.

Mijn expertise als fotograaf  De fotografische begeleiding is tijdens zo'n reis zeer essentieel. Ik heb in de loop der jaren heel goede contacten opgedaan en de gidsen en chauffeurs zijn mij dan ook zeer ter wille. Verder steekt het echt heel nauw waar je met de auto gaat staan voor een topfoto. Ik ga in op het gedrag, fototechnische aspecten (hoe fotografeer je een tijger in zijn biotoop) de camera-instellingen en nog vele andere aspecten die naar voren komen. Daarin onderscheiden wij ons echt, dit is echt een fotoreis van hoog niveau. Mijn jarenlange ervaring met safari's draagt daarin bij.

De tijgersafari's

We gaan met één of twee auto's zo'n 12 jeepsafari's maken in het National Park Bandhavgarh. Het doel is om in eerste instantie voor de prachtige tijgers te gaan, echter tijdens onze ritten zullen vele andere bijzondere zoogdier en vogelsoorten tegenkomen zoals lipppenbeer, luipaard, vier soorten herten, het gaur bosrund en 240 vogelsoorten. We hebben twee safari's per dag. Van 11:00 tot 15:00 uur is er tijd voor het zwembad, rust en lunch. We gaan een middag ook naar een lokaal dorp om prachtige mensen met toestemming te fotograferen en dat zorgt voor onvergetelijke momenten.

Groepsgrootte

De groep is maximaal 6 personen. We rijden met twee auto's en ik wissel per auto. Er is voldoende ruimte voor de apparatuur.

Verblijf

Bij aankomst zullen wij een nacht in Delhi verblijven en de volgende dag vliegen wij vroeg naar Jabalpur met een binnenlandse vlucht. Van daaruit vertrekken wij een bus voorzien van airco naar Bandhavgahr, met  De lodges in Bandhavgahr. In het begin van de middag checken wij in in het resort wat prachtige kamers heeft met douche een geweldige keuken en een zwembad. Daar zullen wij zeven dagen met comfort verblijven.  

Reissom

Informeer naar de prijs en die zal u zeker meevallen, zeker voor wat u daarvoor krijgt. Uiteraard is noodzakelijk dat iedereen een eigen reis en annuleringsverzekering afsluit. Na inschrijving via de mail, krijgen jullie een inschrijfformulier met gegevens over de reis en visumaanvraag, de vlucht en betaling etc.

Samenwerking met Indiase reisorganisatie

De reis organiseer ik met een Indiase reisorganisatie. Zij zijn heel goed bekend met de regels en wetten in het land en daardoor wordt alles perfect geregeld. Voor de hele reis krijgen wij een persoonlijke begeleiding.  In een bureaucratisch land is de begeleiding van mensen uit India ononbeerlijk!  Ook regelen zij alles vooraf zoals contacten, vergunningen park entree etc. Dat is een enorm voordeel.

Wacht niet te lang met inschrijven omdat ieder jaar mensen zich al redelijk vroeg aanmelden.

Voor meer vragen, mail: info@stevenruiter-photography.nl  

Deze workshop kost

De prijs is absoluut betaalbaar voor wat u deze reis gaat zien en fotograferen.

Fotogalerij

Aanmelden

Wilt u zich inschrijven voor deze workshop of wilt u misschien meer informatie ontvangen? Vul het formulier in en verstuur deze. Steven zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Lukt het aanmelden niet?
U kunt zich ook inschrijven door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl. Vermeld in uw bericht om welke workshop en datum het gaat. U ontvangt een bevestiging zodra uw aanmelding is verwerkt.

Velden aangegeven met een asterix (*) zijn verplicht.