Wandelsafari in de OVP en omstreken met edelherten

vrijdag 6 okt 2023 @ 08:45 - 18:00

Tijdens deze workshop gaan wij edelherten en vele andere dieren fotograferen op de mooiste locaties in de OVP en omstreken.

Wandelsafari verrassende OVP en omstreken

Wandelsafari Ooostvaardersplassen en omgeving

Vrijdag 6 oktober 2023 08:45 - 17:00  

Tijdens deze workshop gaan wij edelherten, konikpaarden, wisenten, visotters en andere zoogdieren en veel vogelsoorten fotograferen op de mooiste locaties in de Oostvaardersplassen en Natuurpark Lelystad. Wij hebben heel goede kansen voor de zeearend omdat deze in steeds grotere aantallen vanaf september komt overwinteren. In het Natuurpark Lelystad zijn echt prachtige beelden te maken van wisenten, visotters, edelherten, wilde zwanen enz in een natuurlijke omgeving en de foto's in de portfolio laten zien wat je hier kunt maken!

Wat wij gaan leren

Je krijgt de perfecte camera-instellingen om wilde dieren te fotograferen. Zet je de camera op de functie M, AV of TV? Wat doe je met je diafragma, sluitertijd en ISO? In de praktijk wordt dit allemaal veel duidelijker en je leert tijdens deze workshop om snel om te schakelen van je instellingen als je onderwerp situatie verandert. Ook gaat Steven extra aandacht besteden welke autofocus je het beste kunt gebruiken en dat is een heel essentieel onderdeel. Deze workshop is zowel voor beginners als gevorderde fotografen geschikt omdat na de instructie iedereen hiermee uit de voeten kan op eigen niveau.  

Verder gaat Steven jullie met zijn biologie achtergrond veel leren over het gedrag van dieren. Juist door kennis van het gedrag kun je veel beter anticiperen op het juiste fotomoment. Steven kent bij uitstek de plekken waar je de beste kansen krijgt om wild te fotograferen en dat is uiteraard in je voordeel.

UIteraard richt de workshop zich tijdens deze dag ook op de landschappen die in deze periode van het jaar fraai en kleurrijk zijn. Heel bijzonder zijn de vogelhutten waar zich veel ganzen en eenden verzamelen en ook ijsvogels zich regelmatig laat zien. 

Camera uitrusting en kleding

Een goede spiegelreflex of systeemcamera met een tele zoom objectief van minimaal 70-200mm is vereist en nog beter zijn objectieven van 70-300 of 100-400mm of meer. Zorg ook dat je een landschapsobjectief meeneemt zoals een 24-70 of 14-105 mm. Mensen met een kleine compactcamera met flink zoombereik kunnen ook meedoen zoals Linux, Sony, Nikon en Canon die uitstekende compactcamera's hebben. Verder heb ik ook leenobjectieven en leenbody's in geval dat je apparatuur niet toereikend is. Neem wel een eigen geheugenkaart mee (SD kaart). Zorg verder voor genoeg geheugenkaarten en batterijen en een statief of monopod kun je meenemen evenals een plastic zak of lens hoes tegen eventuele regen.

Verder zijn goede wandelschoenen en kleding voor de temperatuur van dit seizoen nodig voor deze workshop. 

Aanmelden

Wil je je inschrijven voor deze workshop of eerst nog wat meer informatie ontvangen? vul dan het formulier in. Steven zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Lukt het aanmelden niet?

Je kunt je ook inschrijven door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl vermeld dan in je bericht om welke workshop en datum het gaat. Je ontvangt een bevestiging zodra je aanmelding is verwerkt. 

Deze workshop kost

€ 100 ,- De prijs is inclusief koffie, thee, soep en iets lekkers.

Fotogalerij

Aanmelden

Wilt u zich inschrijven voor deze workshop of wilt u misschien meer informatie ontvangen? Vul het formulier in en verstuur deze. Steven zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Lukt het aanmelden niet?
U kunt zich ook inschrijven door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl. Vermeld in uw bericht om welke workshop en datum het gaat. U ontvangt een bevestiging zodra uw aanmelding is verwerkt.

Velden aangegeven met een asterix (*) zijn verplicht.