Fotosafari Bengaalse tijger India 1 mei- 10 mei 2021

1 mei 2021 - 10 mei 2021

In Bandhavgarh is er zo'n grote dichtheid waardoor er vaak tijgers gezien worden. Afgelopen reizen hebben wij in 6 dagen zeker vele keren een tijger voor de lens gehad. Door de ervaring van afgelopen jaren hebben wij hele goede chauffeurs en gidsen ter beschikking. Deze weten precies waar de tijgers zich ophouden en dat vergroot de kans op waarnemingen aanzienlijk.

Unieke fotosafari Bengaalse tijger India

1 mei- 10 mei 2021 - 2020 reis is reeds volgeboekt. 

Na 9 succesvolle reizen organiseer ik weer een fantastische tijger fotosafari. Het zien van een wilde Bengaalse tijger in zijn natuurlijke biotoop is één van de mooiste natuur belevenis die je kan overkomen. In Bandhavgarh is er zo'n grote dichtheid waardoor er vaak tijgers gezien worden. Afgelopen reizen in april en mei hebben wij bijna dagelijks tijgers voor de lens gehad.

Goede chauffeur en gidsen

Wij maken gebruik van de beste gids en chauffeur die ook door de BBC en Nat Geo cineasten rijdt. Deze mensen zijn zeer goede trackers en zorgen ervoor dat onze fotokansen heel goed worden. Uiteraard blijft het natuur, maar tijdens elke reis krijgen wij fantastische kansen! 

Ons team van chauffeurs en gidsen is bepalend voor het succes. Deze mensen zijn heel goed en de foto's zijn een indicatie van wat je voor de lens kunt krijgen.

Mijn expertise als fotograaf

De fotografische begeleiding is tijdens zo'n reis zeer essentieel. Ik heb in de loop der jaren heel goede contacten opgedaan en de gidsen en chauffeurs zijn mij dan ook zeer ter wille. Verder steekt echt heel nauw waar je met de auto gaat staan voor een topfoto. Ik ga in op het gedrag, fototechnische aspecten (hoe fotografeer je een tijger in zijn biotoop) de camera-instellingen en nog vele andere aspecten die naar voren komen. Daarin onderscheiden wij ons echt, dit is echt een fotoreis van hoog niveau. Mijn jarenlange ervaring met safari's draagt daar in bij.

De tijgersafari's

We gaan met één of twee auto's zo'n 12 jeepsafari's maken in het National Park Bandhavgarh. Het doel is om in eerste instantie voor de prachtige tijgers te gaan, echter tijdens onze ritten zullen vele andere bijzondere zoogdier en vogelsoorten tegenkomen zoals lipppenbeer, luipaard, vier soorten herten, het gaur bosrund en 240 vogelsoorten. We hebben twee safari's per dag. Van 11:00 tot 15:00 uur is er tijd voor het zwembad, rust en lunch.

Groepsgrootte

De groep is maximaal 6 personen. We rijden met twee auto's en ik wissel per auto. Er is voldoende ruimte voor de apparatuur.

Verblijf

Bij aankomst zullen wij waarschijnlijk een dag in Delhi zijn om te rusten alvorens de binnenlandse vlucht te nemen. In Delhi kunnen we zeer fotogenieke locaties bezoeken, maar dat doen wij ter plekke in overleg. De lodges in Bandhavgarh en Tadoba zijn prima, grote kamers, zwembad en een uitstekende keuken.

Reissom

Informeer naar de prijs en die zal u zeker meevallen, zeker voor wat u daarvoor krijgt.   Uiteraard is noodzakelijk dat iedereen een eigen reis en annuleringsverzekering afsluit. Na inschrijving via de mail, krijgen jullie een inschrijfformulier met gegevens over de reis en visumaanvraag, de vlucht en betaling etc.

Samenwerking met Indiase reisorganisatie

De reis organiseer ik met een Indiase reisorganisatie. Zij zijn heel goed bekend met de regels en wetten in het land en daardoor wordt alles perfect geregeld. Voor de hele reis krijgen wij een persoonlijke begeleiding.  In een bureaucratisch land is de begeleiding van mensen uit India ononbeerlijk!  Ook regelen zij alles vooraf zoals contacten, vergunningen park entree etc. Dat is een enorm voordeel.

Wacht niet te lang met inschrijven omdat ieder jaar mensen zich al redelijk vroeg aanmelden.

Tijger fotosafari 1 mei - 10 mei 2021 


Deze workshop kost

Prijs op aanvraag

Fotogalerij

Aanmelden

Wilt u zich inschrijven voor deze workshop of wilt u misschien meer informatie ontvangen? Vul het formulier in en verstuur deze. Steven zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Lukt het aanmelden niet?
U kunt zich ook inschrijven door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl. Vermeld in uw bericht om welke workshop en datum het gaat. U ontvangt een bevestiging zodra uw aanmelding is verwerkt.

Velden aangegeven met een asterix (*) zijn verplicht.