Fotosafari Bengaalse tijger India

Het is niet meer mogelijk om op deze workshop in te schrijven!

In Bandhavgarh is er zo'n grote dichtheid waardoor er vaak tijgers gezien worden. Afgelopen reis in april 2016 hebben wij in 6 dagen zeker 18 keer een tijger voor de lens gehad. Door de ervaring van afgelopen jaren hebben wij hele goede chauffeurs en gidsen ter beschikking. Deze weten precies waar de tijgers zich ophouden en dat vergroot de kans op waarnemingen aanzienlijk.

Zeer unieke fotosafari Bengaalse tijger India

25 april - 4 mei 2019

Na zes succesvolle reizen organiseer ik weer met IDMS Tours een tijgerfotosafari. Het zien van een wilde Bengaalse tijger in zijn natuurlijke biotoop is één van de mooiste natuur belevenis die je kan overkomen In Bandhavgarh of Tadoba is er zo'n grote dichtheid waardoor er vaak tijgers gezien worden. Afgelopen reizen in april hebben wij bijna dagelijks tijgers voor de lens gehad.

Goede chauffeur en gidsen

Wij maken gebruik van de beste gids en chauffeur die ook door de BBC en Nat Geo cineasten rijdt. Deze mensen zijn zeer goede trackers en zorgen ervoor dat onze fotokansen heel goed worden. Uiteraard blijft het natuur, maar tijdens elke reis krijgen wij fantastische kansen! 

Mijn expertise als fotograaf

De fotografische begeleiding is tijdens zo'n reis zeer essentieel. Goede gidsen en chauffeurs zijn geen fotografen en het steekt echt heel nauw waar je met de auto gaat staan voor een topfoto. Ik ga in op het gedrag, fototechnische aspecten (hoe fotografeer je een tijger in zijn biotoop) de camera-instellingen en nog vele andere aspecten die naar voren komen.

De tijgersafari's

We gaan met één of twee auto's zo'n 12 jeepsafari's maken in het National Park Bandhavgarh of Tadoba. Het doel is om in eerste instantie voor de prachtige tijgers te gaan, echter tijdens onze ritten zullen vele andere bijzondere zoogdier en vogelsoorten tegenkomen zoals lipppenbeer, luipaard, vier soorten herten, het gaur bosrund en 240 vogelsoorten. We hebben twee safari's per dag. Van 11:00 tot 15:00 uur is er tijd voor het zwembad, rust en lunch.

Groepsgrootte

De groep is maximaal 6 personen. We rijden met twee auto's en ik wissel per auto. Er is voldoende ruimte voor de apparatuur.

Verblijf

Bij aankomst zullen wij waarschijnlijk een dag in Delhi zijn om te rusten alvorens de binnenlandse vlucht te nemen. In Delhi kunnen we zeer fotogenieke locaties bezoeken, maar dat doen wij ter plekke in overleg. De lodges in Bandhavgarh en Tadoba zijn prima, grote kamers, zwembad en een uitstekende keuken.

Reissom

Omdat de reis in ontwikkeling is, staat de prijs nog niet vast. De richtprijs was verleden jaar rond de € 2300,- p/p inclusief binnenlandse vlucht, hotel, lodge (op basis van 2 personen op 1 zeer ruime kamer), gidsen en parkentree.  De internationale vlucht(rond € 500) komt hier nog bij. Uiteraard is noodzakelijk dat iedereen een eigen reis en annuleringsverzekering afsluit. Na inschrijving via de mail, krijgen jullie een inschrijfformulier met gegevens over de reis en visumaanvraag, de vlucht en betaling etc.

Samenwerking met Indiase reisorganisatie

De reis organiseer ik met een Indiase reisorganisatie. Zij zijn heel goed bekend met de regels en wetten in het land en daardoor wordt alles perfect geregeld. Voor de hele reis krijgen wij een persoonlijke begeleiding.  In een bureaucratisch land is de begeleiding van mensen uit India ononbeerlijk!  Ook regelen zij alles vooraf zoals contacten, vergunningen park entree etc. Dat is een enorm voordeel.

Na 20 augustus weet ik meer over deze tijgerreis en mail mij als je belangstelling hebt. Er zijn inmiddels al een aantal belangstellenden.
Deze workshop kost

Prijs op aanvraag

Fotogalerij

Aanmelden

Wilt u zich inschrijven voor deze workshop of wilt u misschien meer informatie ontvangen? Vul het formulier in en verstuur deze. Steven zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Lukt het aanmelden niet?
U kunt zich ook inschrijven door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl. Vermeld in uw bericht om welke workshop en datum het gaat. U ontvangt een bevestiging zodra uw aanmelding is verwerkt.

Velden aangegeven met een asterix (*) zijn verplicht.