Roofvogels en uilen fotograferen

zondag 6 jun 2021 @ 09:30 - 17:00

Nieuwe data zondag 6 juni en zondag 18 juli.

Roofvogel Fotoworkshop

 6 juni en 18 juli 2021 09:30 - 17:30 

Steven Ruiter geeft deze unieke workshop bij Valkerij het Muithuis, een toplocatie op het gebied van roofvogelshows in Nederland. De verzorgers dragen op een goede wijze zorg voor hun fantastische collectie roofvogels en uilen die ze er dagelijks laten vliegen. 

In het Brabantse land ligt op een fraaie natuurlijke locatie tussen Grave en Uden Valkkerij het Muithuis. Deze rustige landelijke omgeving vormt een uitstekende achtergrond voor het (leren) maken van foto's van roofvogels.

De roofvogel workshop biedt de cursist een aantrekkelijk programma. En de ook aanwezige valkenier toont zich de hele dag door bereid om de vogels in de beste posities te zetten voor de fotografie. Datzelfde geldt voor het vliegen.

Deze fotoworkshop heeft een hoog kwaliteitsniveau, niet alleen omdat de fotomogelijkheden optimaal zijn, maar ook omdat een goed onderbouwd lesprogramma er onderdeel van uitmaakt. Natuurfotograaf Steven Ruiter begeleidt je individueel en geeft je, naast veel fototechnische informatie, de nodige aanwijzingen voor correcte camera-instellingen. Samen met de valkenier streeft hij er tijdens deze workshop naar iedere cursist zo optimaal mogelijk te bedienen. 

De roofvogels zijn allen in gevangenschap geboren en helemaal gewend aan de omgang met mensen. Verder zijn de vogels zeer goed gehuisvest en vliegen met vaste regelmaat.

Inhoud van de workshop

De dag begint met een korte, maar uiterst boeiend en leerzame fotopresentatie van roofvogels onder alle omstandigheden. Daar komen de techniek, het gedrag en de poses van het fotograferen van roofvogels goed naar voren. Zo ga je goed voorbereid fotograferen. 

Tijdens het praktijkgedeelte van de workshop leert u de vogels op de grond fotograferen in hun natuurlijke houding en leert u perfecte portretten maken. De fotografisch techniek die hierbij komt kijken, krijgt u aangereikt. 

Rond 12.30 uur wordt er uitgebreid geluncht en is er alle gelegenheid om vragen te stellen. In de middag gaan wij ons richten op vluchtopnames van uilen, gieren, buizerds, arenden en valken. Dit is een zeer spectaculair onderdeel. Ook zullen er vogels vliegen zonder banden en dat is uniek. Aan het eind van de middag rond 17.00 uur zal ik een evaluatie geven en beeld van enkele cursisten bespreken. Zeker is dat elke cursist in één dag ontzettend veel gaat leren.

Objectieven en body’s

Als je daar interesse in hebt, kun je van Steven enkele goede, professionele lenzen en body's van steven uittesten. Een bijzondere service waar je veel aan kunt hebben.

Mail mij gerust even als jullie daar meer over willen weten. Reserveren is wel belangrijk!

Aanmelden

Wil je je inschrijven voor deze workshop of eerst nog wat meer informatie ontvangen? Vul dan het formulier in. Steven zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Lukt het aanmelden niet? 

Je kunt je ook inschrijven voor deze roofvogelworkshop door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl  Vermeld dan in je bericht om welke workshop en datum het gaat.

Je ontvangt een bevestiging zodra je aanmelding is verwerkt. 

 

 

Deze workshop kost

De prijs van deze workshop is € 110,-.

Fotogalerij

Aanmelden

Wilt u zich inschrijven voor deze workshop of wilt u misschien meer informatie ontvangen? Vul het formulier in en verstuur deze. Steven zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Lukt het aanmelden niet?
U kunt zich ook inschrijven door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl. Vermeld in uw bericht om welke workshop en datum het gaat. U ontvangt een bevestiging zodra uw aanmelding is verwerkt.

Velden aangegeven met een asterix (*) zijn verplicht.