Roofvogels en uilen fotograferen

zondag 7 apr 2024 @ 09:30 - 17:00

Nieuw: vale gier en monniksgier die zonder banden gaan vliegen en nog veel meer nieuwe attracties!

Roofvogel Fotoworkshop

 Zondag 7 april 2024   09:30 - 17:00 

Steven Ruiter geeft deze unieke workshop bij Valkerij het Muithuis, een toplocatie op het gebied van roofvogelshows in Nederland. De verzorgers dragen op een goede wijze zorg voor hun fantastische collectie roofvogels en uilen die ze er dagelijks laten vliegen.

Nieuw voor 2024 monniksgier en vale gier die vliegen zonder banden. Verder een prachtige giervalk naast de sakervalk, torenvalk en vele andere soorten.

In het Brabantse land ligt op een fraaie natuurlijke locatie tussen Grave en Uden Valkkerij het Muithuis. Deze rustige landelijke omgeving vormt een uitstekende achtergrond voor het (leren) maken van foto's van roofvogels.

De roofvogel workshop biedt de cursist een aantrekkelijk programma. En de ook aanwezige valkenier toont zich de hele dag door bereid om de vogels in de beste posities te zetten voor de fotografie. Datzelfde geldt voor het vliegen.

Deze fotoworkshop heeft een hoog kwaliteitsniveau, niet alleen omdat de fotomogelijkheden optimaal zijn, maar ook omdat een goed onderbouwd lesprogramma er onderdeel van uitmaakt. Natuurfotograaf Steven Ruiter begeleidt je individueel en geeft je, naast veel fototechnische informatie, de nodige aanwijzingen voor correcte camera-instellingen. Samen met de valkenier streeft hij er tijdens deze workshop naar iedere cursist zo optimaal mogelijk te bedienen. 

De roofvogels zijn allen in gevangenschap geboren en helemaal gewend aan de omgang met mensen. Verder zijn de vogels zeer goed gehuisvest en vliegen met vaste regelmaat.

Inhoud van de workshop

De dag begint met een leerzame theoretische uitleg aan de hand van een fotopresentatie van roofvogels en uilen onder verschillende omstandigheden. Daar komen de techniek, het gedrag en de poses van het fotograferen van roofvogels goed naar voren. Uiteraard zit het onderdeel camera-instellingen verweven in dit stuk theoretische uitleg. Zo ga je goed voorbereid fotograferen. 

Tijdens het praktijkgedeelte van de workshop leert u de vogels op de grond fotograferen in hun natuurlijke houding en leert u perfecte portretten maken. De fotografisch techniek die hierbij komt kijken, krijgt u aangereikt. 

Rond 13.00 uur wordt er uitgebreid geluncht en is er alle gelegenheid om vragen te stellen. In de middag gaan wij ons richten op vluchtopnames van uilen, gieren, buizerds, arenden en valken. Dit is een zeer spectaculair onderdeel. De foto's op de website zijn allemaal tijdens deze workshops gemaakt en tonen dat jullie prachtige foto momenten krijgen. Aan het eind van de middag rond 17.00 uur zal ik een evaluatie geven. Zeker is dat elke cursist in één dag ontzettend veel gaat leren.

Objectieven en body’s

Er is een mogelijkheid om een aantal body's en telelenzen uit te proberen. Je plaatst simpel weg je eigen SD kaart in de body en dan maak je gelijk kennis met een ander camera systeem. Altijd nuttig voor de toekomst! Mail mij gerust voor meer informatie. Reserveren is wel belangrijk!

Aanmelden

Wil je je inschrijven voor deze workshop of eerst nog wat meer informatie ontvangen? Vul dan het formulier in. Steven zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Lukt het aanmelden niet? 

Je kunt je ook inschrijven voor deze roofvogelworkshop door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl  Vermeld dan in je bericht om welke workshop en datum het gaat.

Je ontvangt een bevestiging zodra je aanmelding is verwerkt. 

 

 

Deze workshop kost

De prijs van deze workshop is € 117,50

Fotogalerij

Aanmelden

Wilt u zich inschrijven voor deze workshop of wilt u misschien meer informatie ontvangen? Vul het formulier in en verstuur deze. Steven zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Lukt het aanmelden niet?
U kunt zich ook inschrijven door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl. Vermeld in uw bericht om welke workshop en datum het gaat. U ontvangt een bevestiging zodra uw aanmelding is verwerkt.

Velden aangegeven met een asterix (*) zijn verplicht.