Techniek van de natuurfotografie ook geschikt voor beginnende fotografen!

vrijdag 22 mrt 2024 @ 09:00 - 17:30

Techniek van de natuurfotografie

Techniek van de natuur en dier fotografie

Vrijdag 22 maart 2024 @ 9:00 - 17:30

In deze leerzame workshop gaat natuurfotograaf Steven Ruiter diep in op de techniek van de natuurfotografie. De instellingen van je camera staan hierin centraal. In een boeiende presentatie behandeld hij de technische aspecten van de natuur- en dier fotografie. Vervolgens gaat iedere deelnemer de theorie in de praktijk brengen op hele fraaie fotolocaties. 

 Deze leerzame workshop is tevens heel geschikt voor beginnende fotografen en diegene die hun niveau op een hoger plan willen brengen. Jullie gaan absoluut prachtige foto's maken.

Indeling van de dag en wat je gaat leren

De dag  begint met een theoretisch gedeelte van ongeveer anderhalf uur. Daarin gaat Steven Ruiter aan de hand van een boeiende presentatie in op de technische aspecten van de natuur- en dierfotografie. Daarna volgt de praktijk op fraaie fotolocaties waar je prachtig dieren en landschappen kunt fotograferen.

Deze (basis) cursus is zowel geschikt voor beginners als meer gevorderden, omdat Steven de deelnemers individueel begeleidt. Zowel cursisten die nog moeite hebben met de basisinstellingen van de camera als cursisten die met zo veel mogelijk toepassingen van hun camera willen omgaan, zullen veel kennis opdoen tijdens deze workshop.

Steven hierover: 'Het instellen van je camera onder de meest uiteenlopende omstandigheden is zo'n beetje de rode draad van deze workshop. Denk maar eens aan alle mogelijkheden die een camera heeft en welk diafragme en sluitertijd je moet toepassen bij een grote diversiteit aan onderwerpen en omstandigheden. Daarom behandel ik veel verschillende instellingen, zoals belichting, diafragma, sluitertijd, cameramenu's, ISO instellingen, witbalans en scherpstelpunt. ook geef ik de cursisten leerzame tips over de natuur- en dierfotografie in de praktijk. Na deze cursus haal je beslist meer uit je camera en kun je veel beter inspelen op wisselende omstandigheden.' De cursus is geschikt voor verschillende cameratypes en verschillende niveaus en ook zeer geschikt voor beginners.

Camera uitrusting en kleding

Een goede spiegelreflex of systeemcamera met een tele zoom objectief van minimaal 70-200mm is vereist en nog beter zijn objectieven van 70-300 of 100-400mm of meer. Zorg ook dat je een landschapsobjectief meeneemt zoals een 24-70 of 14-105 mm. Mensen met een kleine compactcamera met flink zoombereik kunnen ook meedoen zoals Linux, Sony, Nikon en Canon die uitstekende compactcamera's hebben. Verder heb ik ook leenobjectieven en leenbody's in geval dat je apparatuur niet toereikend is. Neem wel een eigen geheugenkaart mee (SD kaart). Zorg verder voor genoeg geheugenkaarten en batterijen en een statief of monopod kun je meenemen evenals een plastic zak of lens hoes tegen eventuele regen.

Verder zijn goede wandelschoenen en kleding voor de temperatuur van dit seizoen nodig voor deze workshop. 

Aanmelden

Wil je je inschrijven voor deze workshop of eerst nog wat meer informatie ontvangen? Vul dan het formulier in. Steven zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Lukt het aanmelden niet? 

Je kunt je ook inschrijven door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl vermeld dan in je bericht om welke workshop en datum het gaat.

Je ontvangt een bevestiging zodra je aanmelding is verwerkt. 

 

 

Deze workshop kost

De prijs van deze workshop is € 100,- inclusief reader, koffie, thee, soep en lekkers.

Fotogalerij

Aanmelden

Wilt u zich inschrijven voor deze workshop of wilt u misschien meer informatie ontvangen? Vul het formulier in en verstuur deze. Steven zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Lukt het aanmelden niet?
U kunt zich ook inschrijven door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl. Vermeld in uw bericht om welke workshop en datum het gaat. U ontvangt een bevestiging zodra uw aanmelding is verwerkt.

Velden aangegeven met een asterix (*) zijn verplicht.