Zeearenden fotograferen in de Oderdelta

8 okt 2022 - 12 okt 2022

Zeearenden fotograferen Oderdelta Polen

08-12 oktober 2022 

In oktober 2021 organiseert natuurfotograaf Steven Ruiter weer een workshop zeearenden fotograferen in de Oderdelta. In dat gebied leven tientallen paren zeearend als standvogel, maar in de herfst komen er ook nog eens noordelijke overwinteraars bij. De vogels zijn gewend aan het azen op vis bij vissersboten en dat betekent dat er zeer spectaculaire fotokansen zijn die wij al negen jaar achtereen hebben gehad.

Heel belangrijk is dat ik gebruik maak van zeer ervaren schippers die de boten goed kunnen manoeuvreren en de arenden kennen!

Workshop

De bedoeling is om de zeearenden in de vlucht en tijdens de "catch" van de vis te fotograferen. Steven coacht iedere deelnemer individueel als het gaat om de instellingen van je camera op het 'moment supréme', de techniek en het herkennen van het gedrag van de arenden. ieder jaar opnieuw is het een spectaculair schouwspel om de arenden zo bezig te zien. En regelmatig komen ze heel dichtbij! De foto's in de fotogalerij geven een goed idee van wat je te wachten staat.

Vanwege zijn biologische achtergrond vertelt Steven ook veel over de biologie en het gedrag van de arenden. Ieder jaar zijn zijn groepen tot nu toe getuige geweest van spectaculaire interacties in de lucht tussen de verschillende arenden.

Het verblijf Laguna in Stepnica is een prachtig gelegen pension aan de Oderdelta waar het eten traditionele en bijzonder goed is. Elk jaar zijn de cursisten enorm te spreken over de gastvrijheid van Gosia de eigenaar van het etablissement. 

Dagindeling

Elke morgen varen we uit en komen aan het begin van de middag terug. In de middag kan er ook gevaren worden of bezoek je natuurgebieden in de omgeving. Elke avond is er met behulp van een groot beeldscherm een beeldbespreking. 

Aanmelden

Wil je je inschrijven voor deze workshop of eerst nog wat meer informatie ontvangen? vul dan het formulier in. Steven zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Lukt het aanmelden niet?

Je kunt je ook inschrijven door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl vermeld dan in je bericht om welke workshop en datum het gaat. Je ontvangt een bevestiging zodra je aanmelding is verwerkt. 

 

 

Deze workshop kost

De richtprijs is op aanvraag en daar ga ik nu ook de kosten van de schipper bij berekenen. De prijs zal echter als voorgaande jaren scherp zijn en absoluut aantrekkelijk voor Nederlandse maatstaven.

Fotogalerij

Aanmelden

Wilt u zich inschrijven voor deze workshop of wilt u misschien meer informatie ontvangen? Vul het formulier in en verstuur deze. Steven zal vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Lukt het aanmelden niet?
U kunt zich ook inschrijven door een e-mail te sturen naar info@stevenruiter-photography.nl. Vermeld in uw bericht om welke workshop en datum het gaat. U ontvangt een bevestiging zodra uw aanmelding is verwerkt.

Velden aangegeven met een asterix (*) zijn verplicht.